כבר מאות שנים שהאנושות עושה שימוש באלוורה לצרכים רפואיים וקוסמטיים, כשלמעשה אלוורה הוא מהצמחים הנחקרים ביותר. במאמר שלפניכם נדון בחמישה אספקטים הגורמים למומחים ברפואת עור להמליץ על תכשירים קוסמטיים המכילים אלוורה למטופלים שלהם.
בניגוד לאינספור חומרים טבעיים אחרים שנהוג לייחס להם סגולות רפואיות, הג’ל המופק מעלי הצמח, נמצא כבעל יכולת לרפא פצעים במחקרים מדעיים רבים. מדובר בסגולה רפואית וקוסמטית כאחת, שכן השימוש בצמח מוביל לריפוי העור הפגוע וכך למעשה משפר במידה משמעותית את המראה שלו. מעניין לדעת בהקשר זה כי אלוורה נמצא יעיל בטיפול בחולי כוויות ובנוסף נמצא כי מרכיבים רבים הנמצאים בשפע באלוורה, מסייעים להתחדשות הרקמה העורית ולזירוז יצירה של מרכיבים עוריים חשובים, הרלוונטיים להחלמה לאחר פציעה.
לחומרים השונים הנמצאים באלוורה ישנן תכונות אנטי-בקטריאליות. הכוונה היא לכך שהם גורמים למוות של חיידקים, לרבות חיידקים הנוהגים להתרבות בפצעים עוריים. רקמת העור היא שכבת ההגנה הראשונה שלנו וסדקים בשכבת ההגנה, המופיעים בדמות פצעים, עור יבש הנוטה להתבקע או כל כשל אחר במחסום החשוב הזה, עלולים להוביל לחדירה של פתוגנים. שימוש באלוורה תורם לצמצום האוכלוסייה החיידקית ולהפחתת הסיכון לחדירת מזהמים לשכבות העמוקות של העור.
כפי שציינו, עור יבש הוא מתכון לאסון, שכן עור יבש עלול להיסדק ועור סדוק מגדיל את הסיכוי לחדירה של זיהומים שונים. אחד היתרונות הברורים העומדים לצד התכשירים שמכילים אלוורה, בא לידי ביטוי בעובדה שהם תורמים רבות לשיפור רמת הלחות של העור ולמעשה מונעים יובש.
חלק ניכר מבעיות העור, הן דלקתיות ביסודן כשבין היתר מדובר על אקזמה, דלקת כרונית של זקיקי השיער, צלוליטיס ועוד. המרכיבים הפעילים באלוורה הינם בעלי תכונות אנטי דלקתיות ולפיכך מפחיתים את הסיכון לבעיות עוריות, בעיקר בקרב בעלי עור בעייתי הסובל לעתים קרובות ממחלות דלקתיות.
לאלוורה יתרונות גם בשתיה – רוצים לדעת עוד על הצמח הקוצני? ליחצו כאן>>
לסיום ננסה לקרוא את השאלה המופיעה כאן בכותרת בצורה שונה ולהבין מדוע בעצם עדיף להשתמש בתכשירים איכותיים המכילים אלוורה, במקום להשתמש בצמח עצמו. ובכן, להלן כמה נקודות שחשוב להיות מודעים אליהן על קצה המזלג: