בעונה הקרה כולנו נכנסים קצת יותר אל הבית ומתכנסים במעילים, אבל זהו גם הזמן בו חשוב במיוחד להקפיד על משטר הדיאטה ועל פעילות גופנית בשביל לא לבטל את מה שכבר השגנו. וכמו הרגלים רבים אחרים, גם כל נושא התזונה עובר שינוי בחורף לכיוון המאכלים היותר חמים ומבושלים, ויש לך סיבה טובה. אז באותו האופן, חשוב גם להקפיד על תזונה הולמת לצרכי הגף מבחינת חלבונים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבי תזונה, וכמובן תוך שמירה על כמות הקלוריות לפי צריכת האנרגיה שלכם. הבשורות הטובות שלנו עבורכם היא שניתן לקחת את שייק הרבלייף שלנו ולהכין ממנו גם מתכון חם, כפי שתראו בכתבה הבאה.
כמה מילים על תזונה מאוזנת בחורף
במהלך החורף הגוף מתארגן קצת אחרת, ביחד אם ההרגלים שלנו. קודם כל, למרות שמרבית האנשים פחות נמצאים בחוץ ומבצעים פעילות ספורטיבית, הגוף משקיע יחסית יותר אנרגיה על מנת לחמם את עצמו. אמנם, אנו נמצאים רוב הזמן בחללים ממוזגים ולובשים ביגוד חם, אך עדין צריך להקפיד על אספקת אנרגיה – ועדיף שתהיה כזו שהגוף מפרק מבלי לאגור בשכבות של שומן.
מעבר להכנת משקה חם
על כן, בחורף כדאי לתת מקום לתבשילים רכים שמכינים בבישול ממושך, בדגש על מרקים או קדירות, שכן החימום מחדיר אנרגיה למזון ואנו נהנים ממנו בעת האכילה. יחד עם זאת, חשוב לשים לב שאנו אוכלים תבשילים המכילים את מה שהגוף באמת זקוק לו, למשל ויטמין A, ויטמין C ואבץ התורמים לתפקודם של תאי הדם הלבנים שנלחמים בוירוסים, ולפעילותה של מערכת החיסון בכלל. מומלץ גם לשלב בתזונה נוגדי חמצון ופרוביוטיקה (למקרה שתצטרכו לקחת אנטיביוטיקה בחורף), לספק את החלבונים הדרושים למערכו השונות, אך בתוך כך להמעיט בשומנים ופחמימות.
מתכונים חמים עם שייק הרבלייף
שייק הרבלייף מסדרת פורמולה 1 מכיל 18 גרם חלבון, 3 גרם סיבים תזונתיים ו- 20 גרם ויטמינים ומינרלים, ומגיע ב- 8 טעמים שונים. לפניכם שני מתכונים חמים שאפשר להכין עם השייק בעונה הקרה:
מרק עגבניות – בשביל המתכון הזה אתם צריכים מנת אחת של שייק בטעם וניל, מאה חמישה מ"ל של מרק ירקות, כפית אחת של שקדים טחונים וכפית אחת של צ'ילי – תבלין מחמם ומומלץ לחורף. מדובר במתכון המכיל קצת פחות מ- 250 קלוריות עם ערכים תזונתיים מעולים, אותו תוכלו להכין באמצעות אבקת מרק מוכנה הכוללת ליקופן (נוגד חמצון מעולה) וסיבים פרו-ביוטיים התורמים לתחושת השובע ולתפקוד מערכת העיכול. מצד שני, תוכלו לבחור להכין מרק בעצמכם ולשם כך תזדקקו לשש עגבניות, שתי שיני שום כתושות, חבילת רסק עגבניות, שמונה כוסות מים, חצי כוס אורז, בצל קצוץ, כף פפריקה אדומה, וחצי כפית מרק עוף. כשיש לכם את כל המצרכים קלפו את העגבניות וקצצו אותן לקוביות. לאחר מכן קחו סיר וטגנו בול את הבצל, הוסיפו את העגבניות, את הסוכר והרסק, ואחרי ערבוב טוב הוסיפו את המים. כעת מה שנותר הוא להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה לחצי שעה. וזהו, יש לכם מרק עגבניות שאותו ניתן לשלב עם שייק הרבלייף.
שיבולת שועל – מתכון חם נוסף ומומלץ מאוד לבקרים הוא שיבולת שועל עם שייק. לשם כך תצטרכו שתי כפות שייק בטעם וניל, שליש כוס שיבולת שועל וכשלוש מאות מ"ל מים, כשניתן גם לשלב פירות קפואים או טריים, שקדים וכדומה – לפי הטעם. ראשית, הכינו את שיבולת השועל בסיר קטן עם המים עד לרתיחה ואח"כ בישול על אש קטנה לשתיים-שלוש דקות, והכינו את השייק. ערבבו את שניהם והוסיפו את שאר המרכיבים שבחרתם – והנה קיבלתם מנה חמה עם 14 גרם חלבונים, 37 גרם פחמימות בלבד, רק 5 גרם שומן ו- 275 קלוריות.